ANGELINA

Woont in: het Westerkwartier

Sinds: 1995

EEN MAALTIJD OM NIET TE VERGETEN
Kreeft vangen in Noorwegen, die klaarmaken en opeten, dat is een bijzondere maaltijd die ik heb gehad. Maar we hebben ook een familierecept om niet te vergeten: koekjestaart. Die hoeft niet gebakken te worden en bestaat onder andere uit chocoladepasta en koekjes. Iedereen is er helemaal dol op en als de kleinkinderen jarig zijn vragen hun vriendjes al: “Je oma is er toch wel met de chocoladetaart?”

EEN BORD MET EEN BIJZONDER VERHAAL
Op dit bord serveerde de oma van mijn vrouw altijd de hapjes. Ze kwam uit Nederlands-Indië, maar of het bord daar ook vandaan komt, is de vraag. Vlak na de oorlog zijn zij en haar man naar Nederland gekomen en later hebben ze nog een tijd in Perzië, het huidige Iran, gewoond. Het is geen bijzonder bord – de decoratie is erop geplakt – maar voor mij staat het voor oma. Als wij hapjes hebben, doen we ze ook op dit bord.

FAVORIETE MANIER VAN ETEN
Hier aan tafel in de serre, waar het prettig en licht is. Als er vrienden komen, eten we heel uitgebreid met amuses en kleine hapjes. We houden van koken en hebben ook een tijd catering gedaan.

ZOU GRAAG EENS ETEN MET
Niet een speciaal iemand hoor, gewoon met mijn dochters. Ze zijn 42 en 44 jaar en de kleinkinderen zijn 13, 11, 8, 6 en 1. De jongste drie wonen in Den Haag en komen hier regelmatig logeren. Met mijn dochters eet ik kip of vis en groenten. Geen vlees, want daar ben ik allergisch voor en een van mijn dochters ook.