DANIELLE

Woont in: de Ministersbuurt

Sinds: 2002

EEN MAALTIJD OM NIET TE VERGETEN
Dat was in restaurant Beluga in Maastricht, toen het net een ster had gekregen. Daar heb ik met mijn man van ’s avonds 19 uur tot ’s nachts gegeten en de hele nacht in het hotel hebben we niet geslapen, omdat we zo vol zaten van het eten en van wat we hadden beleefd. Chef-kok Hans van Wolde kwam bij ons aan de tafel, dat vond ik heel bijzonder. Het eten was heel smaakvol. Wat me nog bijstaat is dat we na afloop in een soort loungeroom een zelfgemaakte bonbon kregen met eetbaar bladgoud.

EEN BORD MET EEN BIJZONDER VERHAAL
We zijn vanuit dit huis getrouwd en van de moeder van een vriendin van mij kregen we dit bord. Hoewel de rand versierd is met een soort porseleinen slablaadjes zei ze dat ik het bord als bonbonschaaltje kon gebruiken en dat heb ik eigenlijk altijd zo gedaan. Het is van Wedgewood, daar heb ik helemaal niets mee, maar ik vind dit een schattig bord.

FAVORIETE MANIER VAN ETEN
Aan tafel met mijn gezin. Ik houd van koken en eten. Mijn kinderen zijn 13, 11 en 8. Ze eten alles, ook als ze iets niet lekker vinden. Daar ben ik echt heel streng in, want kinderen moeten iets tien keer hebben geproefd voor ze de smaak kennen. Dus ik blijf het aanbieden en geef ook geen vervangende maaltijd.

ZOU GRAAG EENS ETEN MET
Twee chef-koks: Sergio Herman, vroeger bekend van restaurant Oud Sluis in het Zeeuws-Vlaamse Sluis en nu van onder andere The Jane in Antwerpen, en Jonnie Boer van De Librije in Zwolle. Ik ben nog niet in hun restaurants geweest, maar zou er heel graag willen eten. Jonnie Boer maakt momenteel de omslag naar groenten in de hoofdrol en Sergio Herman staat bekend om zijn perfectionisme in de keuken; er gaat geen bord de deur uit dat hij niet gezien heeft. Met hen zou ik het gesprek aan willen gaan over eten en over smaak.