GERARD

Woont in: Ministersbuurt

Sinds: 1992

EEN MAALTIJD OM NIET TE VERGETEN
Toen ik met mijn vrouw bij restaurant Maxime ging eten. Ik zat middenin een burn-out en volgde een mindfulness-cursus. We kregen allemaal kleine hapjes en ik heb die heel mindful zitten eten, dat waren geweldige sensaties. Ik heb daarna nooit meer zo lekker gegeten.

EEN BORD MET EEN BIJZONDER VERHAAL
Een bord ter herinnering van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het hing bij mijn ouders in de gang, boven de bakelieten telefoon. Mijn ouders zijn getrouwd in 1946 en mijn moeder heeft in de oorlog meegemaakt dat er op de boerderij waar zij met haar moeder, broers en zussen woonde, Duitsers waren ingekwartierd in het voorhuis, terwijl in de hooischuur aan de achterkant van de boerderij onderduikers zaten. Het bord doet me denken aan mijn ouderlijk huis en staat in een theekastje met andere spullen die van mijn ouders zijn geweest.

FAVORIETE MANIER VAN ETEN
In groter gezelschap en aan tafel. Ik kom uit een groot gezin – negen kinderen. Mijn zoons van 22 en 20 zijn het huis uit, dus het is nu rustig aan tafel. We hebben afgesproken dat ze in ieder geval eens in de maand allebei tegelijk bij ons zijn om samen te eten.

ZOU GRAAG EENS ETEN MET
Jesse Klaver, de fractievoorzitter van Groen Links, omdat hij het moet gaan maken in de politiek. Hij doet me erg denken aan Diederik Samsom. Net voor de vorige verkiezingen heb ik een interview gehad met Samsom voor een blad over de tuinbouw. Hij bleek veel over de energie te weten en had grote plannen om die sector te veranderen. Dat is erg tegengevallen. Ik ben benieuwd naar de plannen en beloftes van Jesse Klaver en of hij ze wel gaat waarmaken. Wat we samen zouden eten? Waarschijnlijk vegetarisch.