GERDA

Woont in: Ministersbuurt

Sinds: 2013

EEN MAALTIJD OM NIET TE VERGETEN
De maaltijden met mijn oude straattheatergroepje zijn altijd wel memorabel. We zijn nog met vier clowns over, de rest woont allemaal verder weg, en eens in de vijf weken komen we bij elkaar om samen te eten. Als het hier is, begin ik vaak donderdags al met voorbereiden, zodat het eten op vrijdag klaar is of alleen nog opgewarmd hoeft te worden. Mijn specialiteit is hartige taart.

EEN BORD MET EEN BIJZONDER VERHAAL
Dit bord heeft te maken met mijn hobby’s. Ik kocht het zo’n tien jaar geleden toen ik opnieuw de opleiding bloemsierkunst deed en de opdracht kreeg om een bloemversiering voor een eettafel te maken, compleet met servies. Ik koos voor vier grote rode borden. Ik gebruik ze nu als de clowns komen eten en dan lijkt het net alsof er vier rode neuzen op tafel liggen.

FAVORIETE MANIER VAN ETEN
Sinds ik hier woon, eet ik hier aan tafel in de voorkamer. Het is prettig om hier te zitten en naar buiten te kijken.

ZOU GRAAG EENS ETEN MET
Iemand van de gemeenteraad die iets doet op het gebied van leefomgeving, een wethouder of een ambtenaar, om te praten over structurele oplossingen die de wijk mooier maken. Zo onderhoud ik zelf een aantal boomspiegels door er planten en bloembollen in te zetten, dat doet al veel tegen overlast van fietsen en honden en het ziet er leuk uit. Wat ik dan zou eten? Ik zou een vegetarische hartige taart maken met een salade en dan koffie met likeur en chocolade van Tony Chocolonely, ook omdat dat eerlijke chocolade is. Niet dat ik zo politiek correct wil zijn, maar ik kies wel bewust hiervoor.