KARIN

Woont in: de Hof van Delft

 Sinds: 2000

EEN MAALTIJD OM NIET TE VERGETEN
Grote gamba’s in Portugal, gebakken in de oven met knoflook en dan met Portugees brood erbij. Dat brood doop je in de olijfolie en daar eet je die gamba’s bij. Het water loopt me weer in de mond! Ik ben keramiek-inkoper geweest in Europa en tien jaar geleden at ik die gamba’s voor het eerst toen ik in Portugal moest zijn. Vorig jaar juni ben ik voor het laatst gegaan met degene die mijn baan overnam, omdat ik mijn eigen zaak ging beginnen. Toen hebben we weer gamba’s gegeten.

EEN BORD MET EEN BIJZONDER VERHAAL
Dit bord heeft een organische vorm en dat past bij mij; ik ben ook niet vierkant en bij mij hoeft het ook niet te netjes en te keurig te zijn. Ik houd erg van geglazuurde borden en door mijn baan als keramiek-inkoper van zowel serviezen als bloempotten heb ik goed de verschillende stijlen en kwaliteiten leren kennen. Ik verkoop deze borden in mijn winkel en heb ze ook thuis.

FAVORIETE MANIER VAN ETEN
Met vrienden. We hebben een vriendengroep waar we mee koken en iedereen doet dan erg zijn best. Dat zijn wel de topavonden. Er wordt dan lekker gekookt en de tafel wordt mooi opgedekt met mooie bloemen en net die details die kloppen. Dat vind ik een feest, nog leuker dan uit eten gaan.

ZOU GRAAG EENS ETEN MET
Mijn man en dan het liefst in Portugal vis eten aan het strand, een grote doradevis die op de barbecue wordt klaargemaakt. Met gebakken aardappeltjes, olijfolie en een simpele sla van sla met uien.