PETRAN

Woont in: de Ministersbuurt

Sinds: 2010

EEN MAALTIJD OM NIET TE VERGETEN
Ik heb bij Vodafone in Maastricht gewerkt. We hebben daar een kookclub opgericht van allemaal nieuwelingen uit de Randstad. We kookten heerlijk Portugees, Spaans, Zuid Amerikaans. Ik heb er goede contacten aan over gehouden. Nu werken een groot aantal in het buitenland.

EEN BORD MET EEN BIJZONDER VERHAAL
Ik was 14 jaar toen ik met mijn ouders een cruise maakte over de Rijn. Tijdens het bingoƫn won ik een tinnen bord met een inscriptie van een schip. Het staat nu boven op de kast.

FAVORIETE MANIER VAN ETEN
Ik kook altijd voor mijn vader. Ik besteed er niet meer dan 30 minuten aan. Mijn vader houdt van stamppot. Ik eet zelf het liefst kruidig, bijvoorbeeld iets uit de Indiase keuken.

ZOU GRAAG EENS ETEN MET
De Kookclub uit Maastricht. Een van de dames, een Portugese, heb ik al zes of zeven jaar niet meer gezien. Zij woont nu in Zwitserland. Of met Manon, zij woont nu in Australiƫ. Maar ook met een verpleegkundige die ik ontmoette toen ik iedere week voor dialyse naar het ziekenhuis ging. Inmiddels heb ik een donornier en heb haar daarom lang niet meer gezien. Maar we hebben toch een hoop met elkaar meegemaakt.