YURI

Kookt in: het Westerkwartier

Sinds: 2002

EEN MAALTIJD OM NOOIT TE VERGETEN
Ik kook voor bijzondere gezelschappen en voor speciale gelegenheden. Dus van ambassadeurs tot allerlei hoogwaardigheidsbekleders. Maar laatst was ik ontroerd. Ik gaf een workshop ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van iemand. Prachtig hoe mensen zijn, puur en met een verhaal. Ik kan dan ook zo genieten van een moment waarbij zo’n familie met elkaar aan het werk is en daarna met elkaar aan tafel zit.

EEN BORD MET EEN BIJZONDER VERHAAL
Ik heb laatst hele bijzondere borden laten maken voor mijn vegetarische Vitello Tonnato (Een typisch Italiaans gerecht in de stijl van carpaccio). Bij een catering opdracht kwam ik borden tegen die van gevelplaten waren gemaakt. Van die platen die in Parijs en New York op gebouwen worden aangebracht. De gevelplaten die ik heb, komen uit Frankrijk enheb er 50 rechthoekige borden van laten maken.

FAVORIETE MANIER VAN ETEN
Eigenlijk zit ik het liefst met mijn familie met een bord Oma vlees (langzaam gegaarde sukade met aardappelpoffertjes) op de bank.  Of ga met mijn zoon en zijn vriendjes kokkels zoeken bij de Noorder Krammer in Bruinisse. Lekker vers op de BBQ met peterselie en knoflook!

ZOU GRAAG EENS ETEN MET
Mijn inspiratiebron Prince. Helaas is hij vorig jaar overleden.